zaterdag 20 april 2013

Seven Sisters en Jaarvergadering van Het Quiltersgilde.

Vorige week zondag heb ik lekker doorgewerkt aan de Seven sisters, het is zo leuk om te maken en de eerste drie blokken kun je hier bewonderen.
Inmiddels is er ook al een vierde klaar dus nog drie te gaan, en ondertussen maar bedenken hoe het vorm gaat krijgen. En ik ben er helemaal uit, nu maar hopen dat ik uitkom met de stof. Ook dat moet geen probleem zijn want ze zijn recent gekocht.

Donderdag was de jaarvergadering van het Gilde waar we met koffie en gebak feestelijk werden ontvangen. Het was een weerzien met bekenden uit alle delen van het land. Wij waren met zes van de Breukelse Bijtjes en we hebben een gezellige dag gehad.
Eerst werden de huishoudelijke mededelingen gedaan, over de financiën en de plannen voor dit jaar, een dertig jarig lustrumjaar, en de toekomstplannen. Fijn dat het een gezonde vereniging is maar leden kunnen we altijd gebruiken !!
  Na een goed verzorgde lunch en veel gebabbel was het tijd voor Petra Prins, wat heeft die veel oude quilts prachtig gewoon.
Waaronder deze oude seven sisters met sashings ertussen en allemaal met de hand gequilt.
Ontroerend waren de oude quilts waarvan de rode, bruine en paarse stofjes door erosie waren verdwenen. Petra gaat ze niet repareren omdat dan de charme van de quilt wegvalt.
.

 Omdat ik ver weg zat zijn de foto's niet van goede kwaliteit maar ik heb deze laatste twee foto's wat dichterbij gemaakt op toch een indruk te hebben van de gebruikte stoffen.
Niet te geloven om de quilts van 200 jaar oud aan te mogen raken, waar kom je dat tegen.

Het was weer een dag vol informatie en een gouden randje en voldaan reden we richting huis, en wat stond er een file maar gelukkig de andere kant op. Eenmaal thuisgekomen nog even voor het eten een blok genaaid.

Iedereen weer een fijne week gewenst.
Groeten van Ria ;0))

8 opmerkingen:

 1. Prachtige quilts om te zien en wat heb je een leuke dag gehad zo te lezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal dat een leuk samenzijn zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt je quilt mooi, prachtige blokken! En wat leuk dat jij naar het Gilde kon gaan en dan die prachtige quilts kon bekijken, echt heel gezellig!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blokken van de 7 sisters! En die quilt van Petra is ook een leuke inspiratie!!! Je gaat lekker zeg...
  Groetjes
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige oude quilt. Je eigen quilt wordt ook erg mooi. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn je blokken prachtig mooi geworden, dat zal een hele mooie quilt worden. De dagen met een gouden randje heeft een mens gewoon nodig. geniet nog maar even na. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zien je zeven zusjes er ontzettend mooi en gaaf uit! Zó netjes. En wat leuk, die oude quilt met dit patroon. Wat een rijkdom zeg, al die oude quilts. Die hebben allemaal een verhaal. Ik had ook graag er eens bij willen zijn, maar dan zal je zien dat je net iets anders hebt. Wie weet, volgend jaar.
  Fijne week met prettig werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zien je zusjes er mooi uit. Ben benieuwd hoe ze in het echie zijn.
  Ik ben er nog niet aan begonnen.
  Hoop er wel eentje klaar tehebben voor de volgende keer.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen