zaterdag 29 juni 2013

Bee van de Breukelse Bijtjes.

De eerste week van de vakantie zit er weer op, het leek wel herfstvakantie en dit tref ik nu voor de derde keer op rij, heel slecht voor de vit.D productie. Maar ik ben wel lekker uitgerust en kan weer wat doen, vandaag eerst maar eens naar de lappenmarkt gefietst om de garen voorraad aan te vullen en lappen heb ik zat. Onderweg kwam ik langs de naaimachine winkel en voor de zekerheid nog maar wat naalden gekocht en een nieuw tornmes, de andere werden een beetje bot  (helaas veel gebruikt de laatste tijd).
Dinsdag was in ieder geval een fijne dag, we hadden Bee en iedereen was er. We vierden de verjaardag van Lenie en die had als wens het boek van Petra Prins en An Moonen, een geweldig mooi boek. En ik kreeg acuut spijt dat ik het niet op de ledenvergadering had gekocht dus heb ik het maar besteld.

We hadden beschuit met roze muisjes bij de koffie, want Annelies had een kleindochter gekregen.
En eindelijk kon ze aan een ROZE dekentje beginnen, zo schattig.Marry had de chineesjes uit het gilde blad gemaakt een leuk miniquiltje.

Om daarna vrolijk verder te gaan aan een nieuw project. Heel anders dan wat we gewend zijn van haar , traditioneel maar wel op de naaimachine. En leuk om te weten, de stofjes die ze gebruikt kocht zij ooit in Edam, deze winkel was toen ook van Den Haen.
 Clara had een handig mapje gemaakt tijdens het quiltcafè in Den Dolder bij Ineke. Er kan een klein snijmatje in en er zijn vakjes voor schaar, lineaal en potlood en andere kleine benodigdheden.

 Ikzelf ging dapper door met de huisjes in een scheef blok, het was niet helemaal een pretje om te maken. Het leek net of het allemaal niet goed paste maar uiteindelijk zijn ze allemaal af gekomen. En ze zitten zelfs al in elkaar gestikt en bijna doorgestikt. Het resultaat laat ik jullie volgende week zien als de M&M club is geweest. Hiernaast wel het middenblok, een crazy hart. En dan is het volgende week al weer de laatste M&M club. Ik heb zitten dubben wel of niet doorgaan maar in september ben ik weer van de partij, ik vind het tè leuk. En ik gebruik lapjes uit mijn kast op, is ook gunstig.


 En het is een beetje traditie geworden, al was het weer niet echt denderend, heeft Lenie ons getrakteerd op een heerlijke ijs. En we konden gelukkig wel buiten zitten.

Zo dit was het weer deze week, ze beloven beter weer dus hoop ik ook wat in de tuin te doen. Nu schuif ik achter de naaimachine om de huisjesquilt af te maken. Iedereen weer een gezellige week.
Groetjes van Ria ;0))
 

                                                                                                                             
6 opmerkingen:

 1. Wat een gezellige bee hebben jullie. Ik hoop voor je dat het beter weer wordt zodat je nog een beetje mooi vakantieweer hebt. Succes met het maken van de huisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komende week is het volgens mij wat beter weer Ria, aan de andere kant heb je nu een mooi excuus om lekker te naaien ;-)) ik heb heel benieuwd naar je 'scheve' huisjes..... En het is leuk dat je de volgende 6 MM Club ook weer gaat doen, er komen weer hele leuke ideetjes voor je lapjesvoorraad, dus dat zit wel snor!
  Fijn dat we weer even mee mochten genieten met je en tot zaterdag op de laatste MM Club van dit seizoen.
  Groetjes
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens de weerberichten wordt het nu beter. Dus ik hoop dat je nog van de zon kan genieten. Leuke bee hebben jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezelligheid allemaal. Heerlijk he om lekker vrij te zijn en wat goed dat je (nog)geen lapjes hebt gekocht.Nog een fijne vrije week met hopelijk een beetje zon.liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er gezellig uit!
  Laat het zonnetje nu maar schijnen daar zijn we allemaal aan toe!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ria, daar ben ik weer eventjes. Ik ben erg benieuwd naar die huisjes, die blokjes zien er al zo enig uit. Had je een goeie vakantietijd? Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen