zaterdag 25 januari 2014

Een nieuwe fiets.

Aangezien het betaald parkeren doorgaat was ik genootzaakt een andere fiets te kopen. Mijn fiets was 30 jaar oud en rijd nog steeds prima maar mijn benen helaas niet meer na zo'n kleine 40 jaar staan. Maar maandagavond was het zover, mijn buurman had op internet een fiets met lage instap gevonden, zo goed als nieuw dus ik besloot ervoor te gaan. Het is een prachtige fiets en we hebben hem gelijk meegenomen. Maar ja dan moet je gaan fietsen, de buurman had mijn eigen zadel erop gezet en helemaal afgesteld op mijn lengte.
De rest van de week heb ik er steeds naar gekeken maar ik wist dat ik er toch een keertje op weg moest, en vandaag heb ik voor het eerst de boodschappen op gedaan en nu ben ik erdoor. Mijn vorige had een terugtraprem en deze handremmen, dus er was enige moed voor nodig.
De gemeente gaat nu rijk worden van de bewoners, die betalen het volle pond terwijl het betaald parkeren maar van s'morgens 6 uur tot 11 uur s'morgens is, het is gewoon schandalig.
Maar dinsdag hadden we Bee en het was weer reuze gezellig.

 Nel had een babypop aangekleed voor de kleindochter van Marry.
En dit zijn de schattige vogeltjes van die Nel heet gehaakt voor de kindjes in India, waar zij binnenkort weer naartoe gaat. De krokodil is op verzoek en kreeg dinsdag ook nog pootjes, hij is voor een stoer ventje.
 Marry is weer met seizoensquiltjes bezig en ruimt zo wat restjes op.
 En ook deze is van haar hand een patroon uit de nieuwe Quilt en Zo.
Janny was druk bezig met haar Japanse huisjes die misschien we naar de tentoonstelling in Frankrijk mag.
En Clara zat heerlijk te borduren aan haar randje per week, zij had ook voor mij wol  besteld om een sjaal van te breien maar dat duurt nog wel even voordat ik daarmee kan beginnen.Annelies was druk met het kleden van haar Amish pop en Lenie werkte aan een tussenbies van haar nieuwe quilt.
Ik heb nu zes sterren van mijn spiderweb quilt klaar en deze liggen natuurlijk nog niet in de goede volgorde.
Vorige week liet ik de wolletjes zien die ik opgestuurd had gekregen, en kijk Sis de eerste sok is klaar en de tweede staat op de pennen, echt verslavend.
Verder heb ik natuurlijk de randjes van vorig weekend geborduurd en vanavond zijn de twee nieuwe aan de beurt, het ligt al klaar.

Dit waren weer de belevenissen van deze week, volgende week zaterdag hebben we de laatste Marti Michel workshop en dan is het tijd om alles eens af te gaan maken.
Een fijne week en groeten van Ria ;0))
 


10 opmerkingen:

 1. Kan het me zo voorstellen. Ook ik heb al jaren niet gefietst... Neem het me ieder voorjaar weer voor, maar dan regent het, dan moet ik direct uit mn werk ergens naartoe... Gedwongen worden is vervend, maar wel een goede stok achter de deur...... succes met het fietsen mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Ria, leuk blog maar volgens mij zat ik toch echt te borduren aan de randjes per week! Breien laat ik liever aan een ander over:-) Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een leuk blogje en je blokken worden mooi! Ga je nu ook op je fiets naar je werk? Leuke sokken ook weer,
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk hier word ik nu blij van ;) je doet echt iets met de wol...terwijl ze bij mij echt *oud* was geworden ! Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie sokken en wat een mooie quilts, poppetjes en aangekleede pop last je zien. Van de fiets zul je veel plezier hebben het is geweldig zo'n lage instap en parkeergeld praat me er niet van hier is het ook al zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja dat fietsen. Ik heb vorig jaar een nieuwe fiets gekocht, maar het lijkt wel of je hier altijd wind tegen hebt, zo tussen de velden. Ik ben dus een echte mooi weer/weinig wind fietser ;-)
  Fijne zondag, groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zo'n fiets met een lage instap. Wat een mooi werkstukken worden er op jullie bee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Verschrikkelijk al dat betaald parkeren. Dat houd je soms tegen om de stad in te gaan. Hier ook. Maar wat super dat jij een goede fiets op de kop het getikt. Even wennen natuurlijk, vooral ook met de andere manier van remmen. Maar over een tijdje weet je niet beter.
  Er zijn weer mooi dingen onder handen op jullie bee. Die sokken vind ik enig, zien er comfortabel uit. En je spinnenweb vind ik helemaal het einde, zo fleurig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je nieuwe fiets, dat fietsen komt heus wel. rustig aan. Jullie hebben weer mooie dingen gemaakt allemaal. fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een andere fiets is altijd wennen, heb een bijna nieuwe in de schuur staan en die heeft een verende zadelpen, kan er niet aan wennen en vind het nog steeds doodeng fietsen! Maar hoop deze zomer er weer op te kruipen! Wat een gezellige dingen op de bee en wat zijn die blokken van jou mooi! Kleurig en zo gaaf met die sterren in het midden!

  Geniet van je steekjes, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen