zaterdag 29 maart 2014

Zomertijd.

Kijk hier word ik nou heel vrolijk van. Vandaag was mijn vrije zaterdag en ik bijna de hele dag buiten doorgebracht. Zelfs de was ligt in de kast heerlijk te geuren naar buiten. Vanmorgen eerst een tripje naar het tuincentrum want het kan nu weer. En veel paars natuurlijk.
Er is héél hard gewerkt in mijn tuin door de buurman en die heeft zichzelf overtroffen.
 Het grootste deel is nu omgespit en hij heeft planten uit zijn eigen tuin afgestoken en er bij mij in gezet, aan de linkerkant zijn nu ook de paars/gele viooltjes gekomen.
 In het middenstuk komt nog nieuw grind maar eerst moet het mos en het onkruid eruit, wat en ondanks het anti worteldoek is er flink wat in gegroeid.
 Er stond ook nog een veel te hoge cypres die was niet meer te snoeien, en op een avond toen ik thuis kwam was deze gerooid. En dat geeft ineens enorm veel ruimte. Ik heb sinds januari een nieuwe buurvrouw en samen pakken we de hedra aan wat door de hele heg woekerd. En alles wat op het dak van de schuur gegroeid was is nu ook weg. Wat een klus.
En vandaag heb ik nog wat plantjes gered van het laatste stukje wat deze week gespit gaat worden.  Vijf Floxen en een gebroken hartjes hebben een nieuw plekje gekregen. Ik heb ze eruit geschept en in een emmer helemaal schoon gespoelt en toen kon ik de wortels van het zevenblad eruit trekken. Er zal best wel een stukje zijn blijven zitten maar dat trekken we er gelijk weer uit.

Deze berg afval moet nog weg maar mijn 3 bakken zitten al vol dus tot de volgende ronde. 
Van quilten is niet veel gekomen, maar s'avonds heb ik aan mijn sjaal gebreid en de randjes geborduurd, en waar ik ook steeds een telfout in maakte dus moest uithalen, maar het is weer klaar voor de nieuwe van deze week.
Ik heb ook een begin gemaakt aan mijn nieuwe patchwork maar de foto staat niet meer op mijn toestel dus daarover volgende week meer.

Iedereen weer een fijne zonnige week gewenst en tot volgende week.
Groeten van Ria ;0))

4 opmerkingen:

 1. Nou Ria, je tuin wordt weer een paradijsje. Ook dankzij de hulp van de buurman. Het is nu ook prachtig weer om de tuin op te knappen, dan kan je van de zomer lekker buiten zitten. En quilten, wou ik zeggen, maar dat doe je op de machine :). Fijne zondag , groetjes Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hé, zo'n schone tuin! Het ziet er nu al leuk uit!
  Geniet maar met dit heerlijke weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk is dat hè, buiten bezig zijn met plantjes en bloemen. Je boft met je buurman, geweldig! Deze tijd van het jaar is echt genieten. Ik ga dus nu ook weer even de tuin in. Dagdag, liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk, dat het nu weer van dat lekkere weer is, en je buiten weer iets kunt doen. Ik kan mij indenken dat het in het voorjaar altijd extra veel werk is om alles weer netjes te krijgen na de winter. Geniet ervan, net als van je brei- en quiltwerk natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen