zaterdag 1 november 2014

Bee van de Breukelse bijtjes.

Wat een prachtige nazomer hebben we toch, en voor mij mag de sneeuw wegblijven. Wat dat betreft moeten we natuurlijk afwachten maar ik ben ontzettend blij dat het zo mooi weer is.
En het was ook weer prachtig om langs de Vecht te rijden op weg naar onze bee. Dit keer zaten we niet in de kerk maar bij onze Clara thuis.
Annelies en Mar waren op midweek van het Gilde, dus waren niet aanwezig en ook Nel kwam pas in de middag. We zijn erg verwend door Clara met een heerlijke lunch. Een overheerlijke zelfgemaakte Pompoensoep, geheel aangepast aan het jaargetijde. Clara nogmaals bedankt voor de geweldige verzorging. 

Buiten de heerlijke verhalen werd er ook hard gewerkt, Janny is bezig met een kerststal. Helemaal geappliceerd en is hem nu aan het doorquilten, vast wel klaar voor de kerst.
 En Lenie is een leuke restenquilt aan het maken, paperpiecing met de hand. De blokjes zijn ongeveer  tien bij tien cm, om even een indruk te krijgen van de grootte.
Zelf was ik twee weken begonnen met het haken van een omslagdoek, maar ik liep vast en zag dat ik iets verkeerd had gedaan. en aangezien Clara deze al eerder had gemaakt kon ze me goed helpen. Ze zag het ook meteen zodat ik het tot op het verkeerde stuk kon uit halen, en weer verder kan.
  Ook heb ik een stuk aan mijn randjeslap gezet, niet zo'n leuk klusje maar onder het kletsen was het zo gepiept. Ik loop nog maar een randje achter, maar deze week zijn ze niet zo bewerkelijk.
Na de lunch heb ik ook nog aan een nieuw Lucy Boston blok gewerkt maar daarvan volgende week een foto.
Clara zelf was met een nieuwe omslagdoek bezig.
 In de middag kwam Nel en ook zij had het uiltje van de rondvaart af.
En haakte vrolijk aan de zoveelste deken voor een achterkleinkind.

Nu ga ik even wat huishoudelijke klusjes doen, en genieten van het prachtige zonnetje.
Iedereen weer een fijne week , groeten van Ria ;0))
 

5 opmerkingen:

 1. Wat lijkt me dat toch leuk om op een bee (en dan bij herhaling) elkaars werk te bewonderen. Er worden prachtige dingen gemaakt, leuk om te zien en even mee te genieten.
  Geweldig weer hè voor 1 november..., het is toch eigenlijk te gek. Vanmiddag keek ik even welk weer we een jaar geleden hadden, nou dat scheelde 10 graden ... Vandaag heb ik de tuintafel eindelijk schoon gemaakt en naar binnen gedaan, dat gebeurt ook meestal begin oktober...
  Ik geniet ook van dit weer, maar winter mag van mij ook wel!
  Fijne avond nog, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke gezellig bedoening was dat weer bij jullie. Dat uiltje, zó leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig hier!! Ik schuif even aan, hoor,..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie zachte kleurtjes voor die omslagdoek Ria. Hij zal je prachtig staan.
  Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen