zaterdag 4 juli 2015

Vakantie blogje.

Even het lawaai van de helikopters ontvlucht, ik zit midden in het gebied waar de GRAND DEPART  plaats vind van de Tour de France. Het is natuurlijk leuk dat het in Utrecht is maar ik geef er weinig om. Volgens mij staan al mijn buren langs het parcourt. Ik heb lekker in het zonnetje gezeten met mijn randjes.
Dit is het begin van mijn vakantie, het was maandag en een strak blauwe lucht. S'morgens kan ik nog wat in de tuin doen maar de rest van de dag tot s'avonds 10 uur heb ik de volle zon.

Maandagmorgen heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en een wens vervult ik  heb schuifhorren besteld. 3 stuks en ik hoop dat ze voor het einde van de vakantie geplaatst kunnen worden. Ik verheug me  erop.
En met de randjes op schoot kwam ik de middag wel door onder de parasol. En wat is vakantie dan mooi. Ik geniet met volle teugen, hoe heb ik in februari deze datum kunnen prikken.
Vlak voor mijn vakantie kwam het boek Millifiori Quilts deel 1 binnen, Hanneke van Quiltatelier Vlijtig Liesje had het voor mij besteld, en eigenlijk moet je dan niet naar lapjes kijken . Maar wat kleine lapjes mochten toch mee naar huis omdat het bijna vakantie was hmm.........
Nu heb ik zelf het voorbeeld voor deze mooie quilt en heb alweer de nodige stukjes geknipt. Dinsdag hebben we de Bee van de Breukelse bijtjes dan kan ik weer wat in elkaar gaan zetten.
 Verder ben ik wel twee keer naar het tuincentrum geweest, waar ik deze decoratieve bijtjes vond, die staan nu heel leuk tussen de bloeiende lavendel. Een groot deel van de planten moet nog een plaatsje krijgen. Gisteravond en vanmorgen zijn er al een paar ingegaan met heel veel water aan hun voetjes.
Verder zijn er gordijnen gewassen, ramen gezeemd de slaapkamer op de kop gehad. Een groot gedeelte van de nodig kopen lijst is afgestreept. Nog enkele dingen te gaan, en natuurlijk ook veel uit gerust en water gedronken.
Ook de randjes van deze week waren waren niet al te bewerkelijk, en omdat het vakantie is mocht er geborduurd worden met de schattige garensnoepjes die ik Karlsruhe gekocht had.
En zo zitten we alweer op de helft van de lap, ik hoop dat alles erop kan.

Ik wens iedereen een hele fijne zomerweek en hoop op wat mildere tempraturen. Zodat er ook nog iets gedaan kan worden.

Groeten van Ria ;0)) 
 Fietsen smileys

4 opmerkingen:

 1. Je treft het wel met het weer Ria, dit wordt voor jou een heerlijke vakantie. Niks moet, alles mag!
  De randjes worden prachtig en je blok wordt ook al zo mooi!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Ria, wat ben je actief geweest, en dan ook nog in de zon gezeten! Ik ben helemaal lam met dit weer en sluit mezelf op in huis tot het weer afkoelt. Alleen kleine lapjes quilten, wassen en eten koken, verder kom ik niet.
  Ik ben zó nieuwsgierig naar dat Millifioriboek, dat wil ik donderdag graag eens bekijken. Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je zo geniet van het mooie weer. Van mij mag het wel een tandje lager, ik kan er niet zo goed tegen.
  Het quilten gaat er mooi uitzien!
  Goed weekend, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is flink genieten van je vakantie, Ria!
  En ja, die lapjes gaan soms met je mee voordat je er erg in hebt. Het is ook zo verleidelijk.
  Maar je bent zelfs in het hh actief, knap hoor .. met dat warme weer. Ik ben zo blij dat het nu wat afgekoeld is!
  Heb je deze week ook nog vrij?

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen