zaterdag 8 augustus 2015

Lapjesruil.

Het was een saaie lange week op het werk en ook voor mijn collega is de vakantie ten einde, maandag gaat nr. 3, zo schieten we door de zomer heen en het mag nu wel weer wat drukker worden in de winkel. 
Ik was zondag bezig met het doorstikken van mijn quilt toen er plotseling een piepklein schroefje naar beneden viel en mijn voetje liet spontaan los. Dikke pech ik kon niet verder, terwijl ik zo'n zin had om dit quiltje af te maken. Disndag gelijk naar de naaimachine handel gebracht en maar gelijk een onderhoudsbeurt laten doen. Ik heb hem al minstens dertien jaar en hij was nog nooit nagekeken en toch behoorlijk gebruikt, ik houd hem wel goed schoon natuurlijk. Wonder boven wonder kwamen er geen gekke dingen aan het licht en heb hem in mijn pauze opgehaald en nu staat hij weer veilig in mijn werkkamer.
Deze week stond weer in het teken van de lapjesruil, en wat is het leuk om hier aan mee te doen.
 
 Ik mocht een pakketje sturen naar Wemmigje, zij vroeg kleine patroontjes en die heb ik voor haar bij elkaar gezocht en het was naar haar zin.
Op mijn beurt vroeg ik om felgekleurde lapjes en ook deze wens ging in vervullig, Jeanneke had zeer haar best gedaan.
Verder heb ik nu bijna de grote rozet af en heb een begin geknipt voor de tweede, een kleinere maar ben nog niet tevreden over het effen lapje, ik heb iets beters.
Ook ben ik bij met de randjes en ga zo de twee voor deze week borduren.
Volgende week komen de Bijtjes weer bij elkaar na een aantal weken, veel te lang naar ons zin maar het kon niet anders vanwege de vakanties. Wat zullen we veel bij te praten hebben.

Iedereen weer een fijne week en groeten van Ria ;0))
 

6 opmerkingen:

 1. Ja, dat onderhoud van de naaimachine schiet er snel bij in... Toch vind ik het fijn als alles weer goed is afgesteld en ge-olied.
  Mag je niet hobbyen op het werk als er niets te doen is?
  Te druk is wat, maar geen klanten in de winkel is ook balen!
  Fijn weekend en alvast een gezellige bee gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat je even niet verder kon, maar gelukkig is het nu opgelost. Mooie lapjes heb je geruild.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die lapjes gaven toch wat plezierigs aan je saaie week. Gelukkig dat je machine weer in orde is, die kunnen we niet missen hè?!
  Die rozet, ik blijf het boeiend vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, de zomer vliegt weer voorbij, en dan vooral de vakanties van iedereen. Voor je het weet, zijn de collega's al weer terug. Voor mij maar goed ook, want ik mag nog 6 weken werken voordat we vakantie hebben ;-) Fijn dat je naaimachine het weer doet. Geniet van je mooie nieuwe stoffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu ja... heeft je machine ook onverwachts een schoonmaak en nakijk gehad! Hij gaat nu vast als dank weer extra z'n best doen voor je....
  Zomerse groet, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen