zaterdag 27 februari 2016

Mandjesquilt.

Na een zoektocht naar een stofje voor mijn Temeculaquilt, om tussen de blokjes te gebruiken. Kwam ik terecht bijn de webshop van Gelrebloem, en daar vond ik een prachtig grijs stofje. Het werd snel geleverd met als verassing en heerlijk natuurlijk zeepje.
Nu kan ik het middendeel in elkaar gaan zetten.
En deze week een beetje tijd gevonden om het tweede mandje van de mandjes quilt te starten, ik heb een layout gemaakt van het geheel zoals ik hem ga maken, dus niet alle blokken.
Intussen is de flying geese klaar en een tussenblokje van twee mandjes. Het gaat niet snel maar er is progressie.
Vanmorgen heb ik wat foto's gemaakt in de winkel, hiernaast het kleine smalle hokje met versleten stoeltjes wat diende als mijn kantoortje en kantine. Dit is iets wat ik niet ga missen.
De schappen raken erg snel leeg en het is heel erg druk, nog maar de vraag of we tot 1 mei nog iets hebben staan. Het is triest om de winkel zo af te zien takelen, maar er is geen weg terug.
De klanten leven erg met ons mee, de ouderen vragen zich af waar ze nu hun spulletjes moet kopen. Helaas gaat dat niet meer lukken zonder hulp, omdat er geen winkels in de buurt zijn.
Op de toonbank verschijnen steeds bakje en vazen met bloemetjes en bolletjes om ons te steunen, hartverwarmend.

Hier wilde ik het bij laten, ik weet niet of er volgende week een blogje komt, maar die week erop zeker.
Lieve groetjes van Ria ;0))
 

6 opmerkingen:

 1. Het is een schattig stofje geworden Ria, voor je Temecula quilt! En lief dat er een zeepje bij zat!
  Jammer zeg, dat het steeds sneller leeg raakt in de winkel, moet echt heel moeilijk zijn voor jou/jullie! Moet er vaak aan denken, al die mensen die op "straat"komen bij winkelsluitingen. Ik hoop voor je dat er nog iets leuks op je pad komt.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie grijze stof Ria, en een leuke geste van Gelrebloem om er iets extra's aan toe te voegen. Je hebt een mooi begin van de mandjesquilt, ook leuk dat je je eigen versie ervan gaat maken. Wat een kleine ruimte hebben jullie trouwens achter de schermen. Veel sterkte met de uitverkoop van de winkel, ik kan mij indenken dat dit niet leuk is...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig stofje va Gelrebloem Ria. Het is altijd moeilijk kiezen daar, zoveel moois. Maar je bent goed geslaagd. Goed dat je wat foto's van de winkel gemaakt hebt. Er ligt een groot deel van je leven en later is het leuk om daar op terug te kijken. Maak ook wat foto's van je collega's ( of heb je die al? Waarschijnlijk wel). Je mandjes worden zó leuk. Liefs Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hobby is een heerlijke positieve tegenhanger t.o.v. de narigheid op je werk. Fijn dat mensen jullie steunen, het is voor de klanten net zo goed heel naar.
  Wat een mooie stofjes in je flying geese, Ria!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte met de laatste periode in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat laatste plaatje geeft een beetje troost, vind ik. Thuis heb je je beste plekje, gelukkig maar. Lief van die klanten die wat leuks voor jullie meenemen, die leven echt mee.Heel veel sterkte Ria, de komende weken en een knuf van mij!

  BeantwoordenVerwijderen