zaterdag 12 november 2016

Veel te lang geleden.

Ik zag tot mijn schrik dat er een maand verstreken is.   De foto is inmiddels van een paar weken geleden, helaas zijn bijna alle bladeren er nu af en het is een stuk frisser geworden. Voor mijn ontslag ging deze tijd in donkerte voorbij maar nu kan ik genieten van mijn mooie uitzicht vanuit de kamer. Vanmiddag heb ik sinds jaren naar de intocht van de Sint gekeken, en dat is iets wat ik nu mis, we versierden de winkel met pakjes en pieten en deelden pepernoten uit. De spanning van de kindertjes en het inpakken van alle cadeautjes, ik moet zeggen dat doet wel een beetje pijn. En zo zal het ook met kerst gaan, maar gedane zaken nemen geen keer en ik zal verder moeten met de herinneringen.
De bee's lopen een beetje onregelmatig vanwege vakantie en ziekte maar er is wel doorgewerkt aan diverse projekten. En paar weken terug zouden we bee voor twee hebben en Clara werkte in Utrecht. Zij kwam gezellig bij mij en heeft ook bij mij gegeten, ook wel eens leuk. Bij mij in de wijk is het betaald parkeren dus ik tuf altijd af naar Breukelen. Clara zette weer een nieuwe omslag doek op en ik ging verder met het doorquilten van mijn Lucy Boston.
 En wel met de hand, dat had ik een hele poos niet gedaan maar ik moet zeggen het valt niet tegen.
Op de laatse grote bee had ik de rand eromheengezet, en al zeg ik het zelf ik ben blij met de keuze.


En ook aan de restjes deken van sokkenwol komt steeds weer een nieuw blokje.
En mijn vest is af, een klusje waar ik drie jaar geleden aan begonnen was, precies op tijd voor de koude. Maar  met opruimen kom ik van alles tegen, ook wolletjes en ik begon met een omslagdoek in granietsteek. maar er ligt nog meer wat verwerkt moet worden. Voor een project van een AZC heb ik mijn kralen uitgezocht en gedoneerd, komt het ook goed terrecht.
En Janny is voor vier weken naar kennissen in Zuid Afrika en heeft wat quilts meegenomen. In het kindertehuis waren ze blij met de poppenquilt van Annelies. de poppen zitten met klittenband op de quilt en kunnen er dus af.
Mijn Hartjesquilt heeft ook een goed plaatsje gekregen in het bejaarden tehuis. En mijn ABC quilt gaat op een schooltje gebruikt worden.


Zo maar weer even twee sollicitatiebrieven op de post doen, en melden bij het UWV, dan is de plicht voor deze maand weer gedaan.
Ik zal niet meer elke week een blogje schrijven, en sorry dames ik heb de andere blogjes een beetje verwaarloosd, ik zal weer wat vaker reageren. Nu voor iedereen weer een fijne week en tot een volgende keer. Groeten van Ria ;0))
P.S. ik ben nu de lapjes en de boekenkast aan het opruimen, ik kan onmogelijk alle vergaarde lapjes verwerken. Daarvoor mag ik wel 200 worden. Het is bijna te erg wat er nog allemaal ligt.
 

7 opmerkingen:

 1. Hoi Ria, bij mij volgen de blogjes elkaar ook wat langzamer op hoor. Je moet ook wel wat te melden hebben, hè. Maar wat je gemaakt hebt is prachtig. Liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu je hebt niet stil gezeten, leuke projecten allemaal Ria!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap waardeloos zo zonder werk, maar gelukkig heb jij je lapjes en wolletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat jou quilt's een mooi plekje hebben gekregen.
  Succes met alles.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig even bijgelezen en ja alles zal anders zijn, maar dat went heus ook wel weer, geniet maar van je vrije tijd, je hebt hard genoeg gewerkt en mocht er toch nog een baan komen dan zie je wel weer! Prachtig wordt je quilt! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, die rand om je quilt is geweldig uitgekozen. En met het doorpitten wordt hij nóg mooier.
  Wat enig dat er een paar quilts van jullie in Zuid Afrika gebruikt gaan worden, super!
  Je sprei van restjes wordt ook al zo leuk, zó vrolijk. Al die wolletjes komen daar goed terecht.
  Sterkte met het gesolliciteer, niet leuk, wel een must. En verder genieten van dingen waar je vroeger niet aan toe kwam!
  Liefs, Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat leuk dat je hartjesquilt zo goed terecht is gekomen net als de andere quilts. Het zal zeker niet makkelijk zijn voor je nu al die herinneringen maar wie weet komt er wel weer iets anders erg leuks op je pad. Leuk de restjes sokkenwol verwerken in een deken. Succes met opruimen en solliciteren. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen